jos de mul

jacob van kokswijk

stef aupers

peter cochrane

richard louv

goodold darwin

home

 

jos de mul

jos de mul

Jos de Mul is als wijsgerig antropoloog verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2002 schreef hij het boek Cyberspace Odyssee. Hierin onderzoekt hij hoe de menselijke zwerftocht door ruimte en tijd een nieuwe fase is ingegaan: de ontdekking van cyberspace.
In de afgelopen decennia is door de ontwikkeling van wereldwijde computernetwerken als het internet een nieuwe ervaringsruimte ontsloten. Het boek laat zien hoe onze wereld door de ontdekking van cyberspace is veranderd en wat de gevolgen zijn voor onze biologische en culturele identiteit. Zal de steeds verdergaande integratie van mens en computer resulteren in een superieure Cyborg, of glijdt de mensheid af tot het gedachteloze bestaan van de Homo zappens?

In de documentaire Het Geheim van de Klokkenmakers spreekt Jos de Mul onder meer over de informatie- en prikkeloverload die mogelijk leiden tot een toename van ADHD en andere gedrags- en concentratiestoornissen. Verder wijst hij op het gedachtengoed van de Transhumanisten die de menselijke evolutie met behulp van technologie willen versnellen en die ons dwingen na te denken over toekomstige ontwikkelingen.

Jos de Mul over informatiestress en ADHD

 

Jos de Mul over Transhumanisme